|

Drugog dana na Jazz Festu tri koncerta

Drugog dana na Jazz Festu tri koncerta
0
S
Sarajevo-x.com
2.11.2006. u 11:19
0
komentara
0

dijeljenja
Drugog dana na Jazz Festu tri koncerta
U četvrtak 2. novembra 10. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2006 predstavit će tri koncerta na dvije scene.
Nova festivalska scena Solo Stage u Domu Armije predstavit će norveškog trubača Nilsa Pettera Molvaera. Molvaer različite muzičke stilove: jazz, ambientalnu muziku, house, elektronsku muziku i break beatove, kao i elemente hip hopa, rock i pop muzike. Na koncertu koji počinje u 19.00, Molvaer će se predstaviti svojim solo projektom uz pratnju dizajnera zvuka i svjetla koji će uz video projekcije, prvi koncert Solo Stagea učiniti specifičnim u okviru programa ovogodišnjeg festivala i na najbolji način otvoriti spomenutu scenu Jazz Festa.

Istoga dana na glavnoj sceni u BKC-u nastupit će dva vrsna vokala: portugalska zvijezda Cristina Branco, te kamerunski pjevač i basista Richard Bona. Cristina Branco svoju umjetnost temelji na fado muzici, a naročitom izvedbom i stilom predstavlja portugalsku muzičku tradiciju na sasvim osoben način. Uz pratnju muzičara koji sviraju na tradicionalnim instrumentima, Cristina Branco će nastupiti u 20.30.

Sljedeći koncert u BKC-u u 22.30 predstavlja Ricarda Bonu sa grupom koju čine muzičari iz SAD-a, Surinama, Kolumbije i Kube. Ovaj će koncert predstaviti vanrednog instrumentalistu, očaravajućeg vokalistu i jednog od najboljih basista svijeta. Bonino umijeće kombiniranja vlastitih muzičkih afričkih korijena, jazza i uzbudljivih lirskih razmišljanja savršen su recept koji očarava svakog slušaoca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.