Ulaznice 10 KM
0

Drugi način svira u klubu Cinemas Sloga

Sarajevo-x.com
Bend Drugi način će održati koncert u sarajevskom klubu Cinemas Sloga. Jedan od starijih bendova s naših područja svirati će u Sarajevu 02. decembra .2011., cijena ulaznica u predprodaji iznosi 10 KM.

Ovaj pop i rock bend osnovao je 1974. u Zagrebu frontman Branko Požgajec, pod imenom Novi akordi, a već u jesen 1974. mijenjaju ime u Drugi način.

Između ostalog, pažnju na sebe skreću i neobičnom postavom s dvije flaute. 1975. snimaju istoimeni debitantski album. Srca publike osvajaju svevremenskim hitovima kao što su: Lile su kiše, Stari grad i Carstvo samoće. 1982. snimaju drugi album "Ponovno na putu", koji je između ostalih oblilježila i pjesma "Piši mi". Bend je uz razne promjene u sastavu bio aktivan do 1990., a nakon toga slijedi dvogodišnja stanka. 1992. godine Branko Požgajec ponovno okuplja Drugi način, međutim 2000. godine, nakon što su u Domu sportova nastupili zajedno s Jethro Tull, na neko vrijeme prestaju s radom. 2008. bend se opet aktivirao i do danas nastupa u sastavu: Branko Požgajec, Boži Ilić, Ernest Vinković, Damir Vuk, Mladen Palenkaš i Mario Domazet.