U Sarajevu
29

Drugi dan Jazz Festa: Nastupaju Theo Ceccaldi Django, Bushman's Revenge i Brian Marsella Trio

I. S.
Theo Ceccaldi Django (Foto: Sylvain Gripoix)
Theo Ceccaldi Django (Foto: Sylvain Gripoix)
U četvrtak 9. novembra, drugog dana međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo na programu su tri koncerta francuskih, norveških i američkih muzičara.

U 19:00 sati u Narodnom pozorištu nastupa trio Django francuskog violiniste Thea Ceccaldija koji je sjajnim sinoćnjim koncertom sa klarinetistom Emilom Parisienom otvorio Jazz Fest Sarajevo 2023. Večeras će Ceccaldi u triju sa svojim bratom Valentinom i gitaristom Guillaumeom Aknineom izvesti repertoar vlstitih kompozicija inspirisanih čuvenim Django Reinhardtom. "Muzika koju morate voljeti", kratka je preporuka za koncert ovog uzbudljivog trija čuvenog po energičnim koncertima.

Bushman's Revenge
Bushman's Revenge

U 20:30 u Pozorištu mladih nastupit će norveški trio Bushman's Revenge koji ove godine obilježava 20 godina rada. Njihov posljednji album objavljen je prošlog mjeseca, a njihova muzika - jedinstvena kombinacija energije rocka i slobode jazza, dokazuje da je bend, osnovan 2003. godine, razvio stil i vlastiti žanr. Ulaznice za ovaj koncert su rasprodane.

Brian Marsella Trio (Foto: Dženat Dreković)
Brian Marsella Trio (Foto: Dženat Dreković)

Posljednji koncert drugog dana Jazz Festa je nastup Brian Marsella Trija. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu u 22:00, a ovaj all-stars trio koji čine i basista Trevor Dunn i bubnjar Kenny Wollesen predstavit će novu muziku Briana Marsella. Njihov prošli koncert na Jazz Festu 2019. godine ispraćen je ovacijama publike.

Ulaznice za koncerte trija Django i Brian Marsella Trija kao i ostale koncerte Jazz Festa možete kupiti online na jazzfest.ba, u festivalskom box officeu (La Benevolencija 14, od 11 do 18 sati) ili pola sata prije koncerta u Narodnom pozorištu.