Muzika
74

Drugi album Vanje Radovanovića "Svi životi moji"

Klix.ba
Crnogorski kantautor Vanja Radovanović objavio je svoj drugi album "Svi životi moji" u izdanju hrvatskog Campusa.

Album sadrži 11 pjesama za koje je tekstove i muziku pisao Vanja, aranžmane, muzičku produkciju i miks potpisuje cijenjeni hrvatski producent Denis Mujadžić Deniken, dok je mastering radio čuveni Bred Blekvud u "Euphonic masters" studiju u Tenesiju, SAD. Izvršni producent je Ratko Jovanović.

Do sada je publika imala priliku da vidi i čuje neke od singlova, poput naslovne numere "Svi životi moji", zatim "Padobran" i nedavno objavljen duet "Kiša i sunce" na kojem gostuje Viktorija Loba. Početkom mjeseca je završeno snimanje spota za pjesmu "Predstava" koji će biti prezentovan u aprilu.

Album "Svi životi moji" je različit od Vanjinog prvijenca, ali je autor ostao je dosljedan svom prepoznatljivom stilu i izrazu, modernom gitarskom pop zvuku, sa jakim tekstovima i njemu svojstvenom tematikom.

Kao pjesmu koja mu je naročito prirasla srcu izdvaja baladu "Prvi pik", ali obzirom da su sve pjesme autorskog karaktera, pisane u različitim periodima njegovog života, svaka nosi posebnu emociju po kojoj se izdvaja.

Album se temeljno pripremao nekoliko godina, ali u međuvremenu, Radovanović je nastavio da radi sa svojim bendom VIII2 i uspješno objavio dva singla "NA NA NA" i "Supermen".

Album se može preuzeti sa Amazona u digitalnoj formi.