Odličan provod
50

Druga noć haloo Sarajevo Beer Fetivala u znaku Crvene jabuke, Elementala i Sister Blissa

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Druge noći haloo Sarajevo Beer Festivala nastupili su Crvena jabuka, Elemental i Faithless DJ set – Sister Bliss, a posjetioci su osim u odličnoj muzici uživali i u premium, lager, pšeničnim i craft pivama kao i odličnoj gastronomskoj ponudi.

Kultni bend Crvena jabuka, predvođen Draženom Žerićem Žerom, je brojnoj publici haloo Sarajevo Beer Festivala poklonio bezvremenske hitove ove grupe koja je nastala osamdesetih godina u Sarajevu.

Dobru zabavu nastavilo je zagrebački hip hop bend Elemental koji već dva desetljeća svojim tekstovima i muzikom diže glas i progovara o aktuelnim društveno-političkim temama.

Nakon toga je hladnu noć zagrijala Faithless DJ set – Sister Bliss, autorica nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe Faithless.

Treću noć haloo Sarajevo Beer Festivala otvorit će Obojeni program, novosadski alternativni rock bend autentičnog muzičkog izraza. Nakon toga na binu izlazi Hladno pivo predvođeno Milom Kekinom, a festival će zatvoriti grupa TBF (The Beat Fleet) koja nam donosi malo splitskog duha.

Ulaz do 18 sati je besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM.

U saradnji sa MUP-om KS, kao i prethodnih godina Festival provodi društveno odgovornu kampanju "Ako si pio , ne vozi", čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

After party sedmog haloo Sarajevo Beer Festivala održava se u sarajevskom klubu Underground.