Novi duo na bh. sceni
0

Doživite muziku "Čarobnog svijeta"

Sarajevo-x.com
Vedrana Pejić i Azur Jahić članovi su novog benda pod nazivom "Čaroban svijet" koji se početkom ove godine pojavio na našoj muzičkoj sceni. Publika će uskoro imati priliku da čuje pjesme sa njihovog prvog albuma, čiji je najavni singl bila pjesma "Srce na dar".

"Materijal koji radimo već godinu dana ulazi u završnu fazu, nakon koje ćemo započeti pregovore sa izdavačima. Vjerujemo da ćemo do kraja godine objaviti ovaj album. O prvim nastupima nismo još razmišljali, ali svakako ćemo krenuti iz svoje avlije", kaže za naš portal autor pjesama, video spotova i producent Azur Jahić

Duo je nastao početkom 2008. godine, nakon zajedničkog nastupa sa jazz bendom "The Goat". Taj bend, koji je inače trio, zbog potreba jedne manifestacije angažovao je Vedranu i Azura kao dodatnu snagu, a njih dvoje su kasnije nastavili saradnju. Bend se javno pojavio tek ove godine sredinom februara. Pjesme na albumu radnog naziva "Ne volim te slučajno", kako kažu u bendu, govore o "pozitivnoj strani ljubavi i emocija".

"Muzika koju proizvodimo je pop muzika koju smo vješto upakovali u malo drugačije formate, tako da smo ih prilagodili u house, jazz, bossa novu, ali imamo i klasični pop", kaže Azur.

Iako u današnje vrijeme imena bendova postaju sve "nabrijanija" ili "mističnija", oni su se ipak odlučili da njihovo ime "ima nešto čarobno".

Poslušajte njihov prvi singl "Srce na dar".