"Hajde da se mazimo"
30

Doris Dragović je 1983. snimila spot koji je smatran provokativnim, pjevačica privukla pažnju u bikiniju

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Doris Dragović je 1983. godine kao članica grupe More snimila spot za pjesmu "Hajde da se mazimo" koji je u to vrijeme smatran izrazito provokativnim.

Pjevačica je s momcima snimala kadrove na plaži, a jasno je zašto je imala titulu jedne od najljepših žena u Jugoslaviji. Besprijekorni izgled je upotpunila natapiranom frizurom i naglašenom šminkom.

Ona je 1986. odlučila započeti solo karijeru. Iste godine je s pjesmom "Željo moja" predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu u Norveškoj te osvojila 11. mjesto.

Sa singlom "Marija Magdalena" je 1999. predstavljala Hrvatsku na istom muzičkom takmičenju. Nastupila je u Izraelu i zauzela četvrto mjesto.

"Marija Magdalena" je doživjela velik udarac kada je norveška delegacija na čelu s njihovim šefom Jonom Olom Sandom prijavila zbog nasnimljenih muških vokala na matrici. Iako su autor pjesme Tonči Huljić i šefica delegacije Ksenija Urličić tvrdili da se radi samo o sampleovima glasova, EBU nije povjerovao u tu priču i Hrvatskoj su oduzeli 33 posto. bodova.

Doris i dalje puni dvorane širom Balkana. Nedavno je u Areni Zagreb održala dva koncerta. U martu je nakon 20 godina nastupila u Sarajevu.