Muzika
11.8k

Donna Ares kroz suze najavila koncert: Moj najbolji način borbe je na pozornici

Piše: E. S. H.
"Od početka moje karijere i od početka moje bolesti ste bili uz mene. Dali ste mi zeleno svjetlo i otvoreno mi pokazali da vam je stalo, hvala vam na tome. Ovaj koncert nije običan koncert i mnogo mi je teško pričati o tome", kroz suze je danas novinarima rekla bh. pjevačica Donna Ares koja će 16. aprila održati koncert u sarajevskoj dvorani Zetra.

Bio je ovo Donnin način da se zahvali svima koji je maksimalno podržavaju u njenoj borbi, a zahvalit će se posebno koncertom koji je nazvan "Donna Ares i prijatelji".

"Ovo nije mala stvar i ovo nije običan koncert, već je moj način borbe protiv bolesti koja me snašla. Nisam plakala šest mjeseci, ali danas evo plačem. Moram sve da ispričam, a to je baš teško. Mislim da je moj najveći doprinos koji dajem na pozornici i to je najbolji način na koji se ja borim", uz suze je počela hrabra Donna.

Podsjetila je da se njena karijera pokušala zaustaviti na pjesmi "Suze moje plaču za oboje", ali da je ona spremna svima dokazati da se rak može pobijediti uz pomoć prijatelja i svih ljudi koji joj pomažu.

"Čuvam svaki atom energije za tu binu i mislim da će to biti noć za pamćenje, nešto veliko u muzičkom smislu, jer nisam nikad radila koncert u Sarajevu. Drago mi je da ćemo ponovo otpjevati, nakon 15 godina, pjesmu 'Sviraj nešto narodno'. Hvala svim prijateljima koji će biti uz mene tu večer", kazala je Donna Ares.

Ranije je predstavila Fondaciju koja nosi njeno umjetničko ime, a koja će u budućnosti pomagati u liječenju osoba oboljelih od karcinoma. Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za pomoć oboljelima u liječenju od raka. Donna je rekla da su već obavili neke posjete oboljelima i uručili pomoć u vidu lijekova.

"Već smo nekog oraspoložili i već smo nekome pomogli. Neki nalazi su već bolji, to je meni najvažnije", rekla je bh. pjevačica.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Donna je najavila i 12 gostiju na koncertu, uz najavu mogućih iznenađenja. U Zetri će 16. aprila uz Donnin bend biti i Jelena Karleuša, Alen Islamović, Saša Matić i Halid Bešlić.

Na koncertu će otpjevati samo svoje pjesme, a pozvala je sve da dođu, pomognu nekome i uživaju.

Donna Ares je još u oktobru 2014. godine saznala da boluje od raka, te je iz Bihaća prebačena na liječenje u Sarajevo. U posljednjih nekoliko mjeseci prolazi kroz proces liječenja i hemoterapije. Kupovinom ulaznica za koncert pomažete ljudima koji se bore s bolešću, a sav prihod od ulaznica ide na račun nedavno osnovane fondacije Donna Ares koja pomaže ljudima oboljelim od raka i drugih malignih bolesti.