Od početka emitiranja
69

Dominiraju takmičari iz BiH: Pogledajte koja su top tri najgledanija nastupa u Zvezdama Granda

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Regionalno muzičko natjecanje Zvezde Granda emitira se 20 godina, a na pozornici ovog showa do sada se predstavilo na hiljade kandidata.

Međutim, samo neki od njih su postali velike muzičke zvijezde, dok su drugi uživali mogli samo uživati u svojih "pet minuta slave".

Bosna i Hercegovina je do sada imala osam pobjednika u ovom showu, a koliko su pjevači iz naše zemlje dobri pokazuje i to da su među najslušanijima na YouTubeu.

Ubjedljivo najgledaniji je nastup pobjednika Zvezda Granda, Amara Gileta Jašarspahića iz Kaknja, iz sezone 2012/2013 kada je na sceni izvodio pesmu "Imam ljubav, ali kome da je dam". Ovaj nastup broji do sada 79 miliona pregleda i jedan je od najgledanijih videa na Balkanu.

Nikola Ajdinović Šećer iz Srbije natjecao se prije osam godina i sve je osvojio svojim glasom, karizmom i emocijom. Iako Nikola nije pobjedio, njegova izvedba pjesme "Majko sve ti opraštam" i "Da li znaš", druga je na listi najgledanijih videa i ima 23 miliona pregleda.

Na trećem mjestu je još jedan natjecatelj iz BiH. Riječ je o Semiru Jahiću iz Srebrenika. Kako je i sam navodio da je njegov muzički idol Šaban Šaulić, tako je upravo pred njim u prvom krugu otpjevao pjesmu "Dođi da ostarimo zajedno". Ovaj nastup nalazi se na trećem mjestu najgledanijih na službenom YouTube kanalu Zvezda Granda i ima 15 miliona pregleda.

Podsjećamo, u posljednjoj emisiji proglašeni su četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja emisije Zvezde Granda, a od njih 10 čak sedam je iz BiH.