Novogradski dani
0

VIDEO / Domaće zvijezde uz Van Gogh na Koncertu za mlade

Sarajevo-x.com
I ove godine u okviru tradicionalne manifestacije Novogradski dani sarajevska Općina Novi Grad organizuje koncert popularnih muzičara. Nakon što su prošle godine ugostili Edu Maajku, ovoga puta posjetioci će moći uživati u izvedbama više izvođača.

Uz domaće izvođače, DJ M-tacka, Don Guida i misionare, Dvadesetoricu, Erogene zone i Elvisa J. Kurtovicha, na stadionu Otoka nastupit će i beogradski rock sastav Van Gogh, a spektakl će upotpuniti Tanzelarija - plesači s vatrom.

Ulaz na koncert, koji se održava u četvrtak, 23. juna, od 18 sati, je besplatan.

"Trudimo se da 'Koncert za mlade' postane regionalno okupljanje muzičara. Zahvalni smo i cijenimo sve naše bendove koji su se odazvali pozivu da učestvuju na koncertu u sklopu 15. Kulturno-sportske manifestacija 'Novogradski dani 2011.' Ulaz, ne samo na koncert, već i na sve manifestacije Novogradskih dana je besplatan", poručili su iz ureda načelnika Općine, Damira Hadžića.

Ovaj događaj je, kako ističu, na neki način i promocija stadiona Otoka kao donekle zapostavljene lokacije.

Na koncert se neće moći unositi pića. Alkoholna i bezalkoholna pića će se prodavati na stadionu. Koncert ce obezbjeđivati policija, a predviđena su dva ulaza za građane i dva VIP ulaza.