Muzika
1k

"Dom" sarajevskog repera Jale pregledan preko 180.000 puta na YouTubeu

Klix.ba
Sarajevski reper Jasmin Fazlić, široj publici poznatiji kao Jala, nedavno je objavio video za pjesmu "Dom", treći singl sa njegovog dugo očekivanog albuma "Lice Ulice".

Nakon singlova "Lice ulice" i "Uzeću vam sve" iz 2013. godine koji su započeli najavu, te perioda rada na drugim projektima kao što je zajednički album s Bubom Corellijem, "Pakt S Đavolom", pjesmom "Dom", Jala poručuje da ovaj projekat nije obustavljen, te da polako ulazi u svoju finalnu fazu.

Pjesma je snimljena u RedEye Vision studiju, a Jala se pobrinuo za tekst, aranžman i produkciju. Autor muzike je mladi sarajevski producent Kolateral, a za režiju, snimanje i montažu videa zadužen je Jalin dugogodišnji prijatelj i saradnik, režiser Arnej Misirlić.

"Svi smo jako zadovoljni reakcijama na 'Dom'. Video je pogledalo oko 150.000 ljudi u nekih desetak dana što je puno veći odaziv publike nego što smo isprva očekivali, i to mi definitivno daje još veću motivaciju za rad. Osim albuma 'Lice ulice' još mnogo stvari je u planu. Buba Corelli i ja već neko vrijeme spremamo novi zajednički album, i uskoro izlazi prva pjesma za najavu tog projekta, a na kojoj gostuje Rasta", kazao je Jala za Klix.ba.