Muzika
0

Dolores O`Riordan bivša pjevačica Cranberriesa izdala svoj prvi samostalni album

Sarajevo-x.com
Dolores O`Riordan; Foto: Reuters
Dolores O`Riordan; Foto: Reuters
Irska pjevačica i kompozitorka Dolores O`Riordan vratila se da bi dokazala da "cranberry" zvuči isto pod kojim god imenom pjevala. Više od pet godina nakon njene prve pjesme "Wake Up and Smell the Coffee", bivši vokal slavnih Cranberriesa 7. maja izdala je svoj prvi solo album "Are You Listening?''.

Prvi singl sa albuma "Ordinary Day" je već ušao u top-liste širom Evrope. "Dolores je došla nama sa nevjerovatnim CV-em", izjavio Julian Wall direktor kompanije Sanctuary, koja je izdala album. "Cranberries su prodali 40 miliona albuma širom svijeta".

Svih pet studijskih albuma benda Cranberries ušlo je među top 50 Billboard 200 liste albuma, uključujući najveći hit album benda "No Need to Argue" (2004), za kojeg Wall kaže da je prodat u tiražu od 16 miliona.

O`Riordan je održala nekoliko nastupa u Aziji tokom aprila, prije nego što počne sa evropskom kontinentalnom turnejom od 11 nastupa. Zakazanim pojavljivanjima ove sedmice na TV emisijama "The Tonight Show With Jay Leno" i "Last Call With Carson Daly" na NBC TV mreži, Dolores pokušava da se ponovno predstavi američkoj publici.