Deepstoned u Delikatesnoj
0

Dođite da čujete zvuke Jamajke i kližete đonovima

Sarajevo-x.com
Deepstoned Selectah
Deepstoned Selectah
Posjetitelji Delikatesne radnje u Sarajevu u subotu 18. decembra moći će uživati u muzici talentovanog Novosađanina Vlade Čađenovića, poznatijeg kao Deepstoned Selectah.

Deepstoned je jedan od rijetkih umjetnika na Balkanu koji gaji muzički izražaj koji spaja jamajčanski dub i evropske trendove, ali je posve siguran da će se svima koji čuju zvuke svidjeti taj zanimljivi muzički žanr.

Mladi muzičar i njegov kolega Django selektor osnovali su sound system nazvan Irie Revolution 2007. godine.

Revolucija pozitivnih vibracija

"Ideja o formiranju sound systema je nastala još negdje 2002. godine kada sam upoznao Django selektora. Zajedno smo studirali i završili Saobraćajni fakultet, tako da smo zajedničko učenje za ispite redovno popunjavali slušajući reggae i dub muziku. Osnovna ideja je bila da ono što i sami volimo proširimo na teritoriju koju već dobro poznajemo i na kojoj do tada nismo mogli čuti ništa slično", kazao je Deepstoned za Sarajevo-x.com.

Svoju ideju mladi muzičari su realizovali 2007. godine.

"Značenje riječi 'Irie' može biti široko shvaćeno, ali je poenta pozitivnog stava i prihvatanja stvari iz okruženja na pozitivan način", dodao je Deepstoned, istakavši da je njegova muzika zapravo revolucija pozitivnih vibracija.

Zanimljivi muzički žanr kojeg predstavljaju umjetnici iz Novog Sada prihvata sve više ljudi.

Priliku da čuju zvuke Jamajke imat će i Sarajlije.

"Što se tiče našeg stila on je poprilično jasan i bazira se na roots reggaeu i tradicionalnom dub zvuku, koji oplemenjujemo sa modernim new rootsom i U.K. dubom. Na našim nastupima možete očekivati zvuk sa snažno utkanim basom koji vrlo rijetko ide bez vokalne podrške. Ovog puta dolazim bez druge polovine, koja je u Londonu, ali i pored toga obećavam klizanje đonova obuće po podlozi ispred miks pulta", kazao je Deepstoned za Sarajevo-x.com.

Obojite život muzikom

Prava muzička atrakcija iz Novog Sada u Sarajevo dolazi u subotu. Posjetitelji Delikatesne radnje, mjesta koje se nalazi na obali Miljacke, između Narodnog pozorišta i Akademije scenskih umjetnosti, u subotu, od 13.30 pa do 15.30 sati, moći će uz Deepstoneda uživati u zvucima Jamajke.

"Čitateljima Sarajevo-x.com bih poručio da što prije istančaju svoje muzičke afinitete i duboko zakopaju po željenom pravcu, jer će im na taj način muzika biti mnogo jasnija, scena mnogo razvijenija, a samim time okruženje kvalitetnije i prihvatljivije za življenje. Smisao života ne mora biti u muzici, ali je ona savršena paleta boja kojom ga možete obojiti. Live life IRIE, friends", poručio je Deepstoned Selectah.