|

Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u sarajevskoj Vijećnici

Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u sarajevskoj Vijećnici
0
Klix.ba
9.12.2016. u 15:18
5
komentara
0

dijeljenja
Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u sarajevskoj Vijećnici Vijećnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Svečanost dodjele godišnjih nagrada AMUS-a za 2015. godinu bit će održana u srijedu, 14.12.2016. godine u Gradskoj vijećnici u Sarajevu sa početkom u 19 sati.
Bit će to prilika da AMUS nagradi svoje članove čija su umjetnička dostignuća proglašena najboljim a bila su ostvarena, prikazana ili objavljena tokom protekle godine.

AMUS će na spomenutoj svečanosti dodijeliti sljedeće nagrade: za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike, za promociju muzike naroda u BiH, za muzičku publicistiku i muzikologiju, za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike, za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike, za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike, za najboljeg mladog autora i nagradu za životno djelo.Nagrada "Cvjetko Rihtman" za najboljeg studenta muzičkih akademija u BiH dodijeljena je ranije tokom ove godine.

Dodjela nagrada biće održana u Gradskoj vijećnici, svojevrsnom svjetskom simbolu susreta civilizacija, koji je 2006. godine proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...