Sjajna atmosfera
9

Dodijeljene Brit Awards: Briljirali Lewis Capaldi, Billie Eilish i nevjerovatni Foalsi

L. K.
London je sinoć bio centar muzičkog svijeta zbog velikog godišnjeg događaja Brit Awards koji je održan u velikoj O2 areni.
Nagradu za najboljeg muškog izvođača preuzeo je Stormzy, dok je u ženskoj kategoriji pobijedila Mabel. U konkurenciji za ove nagrade borili su se Dave, Harry Styles, Lewis Capaldi, Michael Kiwanuka, Charli XCX, FKA Twigs, Freya Ridings i Mahalia. Grupa Foals proglašena je najboljom britanskom grupom, a u konkurenciji za ovu titulu borili su se protiv grupa Bastille, Bring Me The Horizon, Coldplay i D-Block Europe.

Pjesma godine je "Someone You Loved" Lewisa Capaldija. Takmičila se sa nevjerovatnom konkurencijom odličnih pjesama, poput "Just You and I" Toma Walkera, "Vossi Bop" Stormzyja, "Dancing With A Stranger" Sama Smitha i Normanija, "Nothing Breaks Like a Heart" Marka Ronsona i Miley Cyrus, "Don't Call Me Up" Mabel, "I Don't Care" Eda Sheerana i Justina Biebera... Lewis Capaldi briljirao je u još jednoj kategoriji, pa je kući osim nagrade za najbolju pjesmu odnio i nagradu za najboljeg novog umjetnika.

Mastercard album godine osvojio je muzičar Dave sa svojim albumom "Psychodrama". U konkurenciji za ovu nagradu borili su se i Harry Styles sa novim albumom "Fine Line", Lewis Capaldi sa "Divinely Uninspired to a Hellish Extent", Michael Kiwanuka "Kiwanuka" i Stormzy "Heavy Is The Head".

Najbolji internacionalni muški i ženski umjetnici su Billie Eilish i Tyler, the Creator. Interesantno je da su ovi mladi talenti titule uzeli u vjerovatno najtežoj konkurenciji na ovogodišnjoj dodjeli nagrada. Borili su se protiv Ariane Grande, Camile Cabello, Lane Del Rey, Lizzo, Brucea Springsteena, Burna Boyja, Dermota Kennedyja i Post Malonea.