Muzika
0

Dodijeljene BET nagrade

Sarajevo-x.com
Ovogodišnja dojela nagrada "Black Entertaiment Awards" održana je sinoć u Los Angelesu, a najviše je obradovala prelijepu pjevačicu Beyonce. BET nagrade dodjeljuju se od 2001. godine, a namjera im je odati priznanje Afroamerikancima koji su postigli izuzetne rezultate na polju muzike, sporta, umjetnosti, glume...

[SLIKA]1[/SLIKA]Ovogodišnju dodjelu BET nagrada obilježilo je priznanje mladoj glumici i pjevačici Kate Hudson koja je svojim govorom izazvala najviše emocija. Kate je za svoju ulogu u filmu "Dreamgirls" ove godine nagrađena i Oscarom, a u svoju kolekciju može uvrstiti i dvije BET nagrade za najbolju glumicu i najbolju novu umjetnicu.

Nagrada za životno djelo pripala je Diani Ross. Grupa "Public Enemy" odala je priznanje preminulom Jamesu Brownu svojom interpretacijom Brownovog hita "Say It loud (I'm Black and I'm Proud)".

[SLIKA]4[/SLIKA]Trosatna ceremonija bila je ispunjena mnogim nastupima kao što je spektakularni perfomans pjevačice Beyonce koja je bila nominirana za šest nagrada, a dobila je dvije.

Najdirljiviji nastup imao je Eddie Levert koji je zajedno sa pjevačicama Gladys Knight, Labell i Yolandom Adams otpjevao pjesmu "Wind Beneath My Wings". Ovu kompoziciju u originalu je pjevao njegov sin Gerald Levert koji je u novembru 2006. godine preminuo.

Repper Ludacris dobio je priznanje za najbolju saradnju na pjesmi "Runaway Love" koju je izveo sa pjevačicom Mary J. Blige. Na bini se pojavio i 50 Cent koji je predstavio svoj novi singl "Amusment Park".