Na rođendan muzičara
34

Dodijeljena nagrada Milan Mladenović za najbolju pjesmu regiona, pobjednici "Ana & The Changes"

N. O.
Ana Ćurčin (Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs)
Ana Ćurčin (Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs)
"Ana & The Changes" ovogodišnji su pobjednici konkursa za nagradu za najbolju pjesmu regiona u organizaciji Zadužbine Milan Mladenović, a koja se od pokretanja svake godine dodjeljuje na godišnjicu rođenja frontmena kultnog EKV-a.

Njihova pjesma "Tu" osvojila je najviše glasova stručnog žirija, a nagradu je u prostoru Silosa na Dorćolu u Beogradu preuzela kantautorica benda Ana Ćurčin.

Ovogodišnji konkurs održan je pod sloganom "Prijavi svoju stvar", a žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija) i Zoran Stajčić (Hrvatska) je prethodno od 197 prijava odabrao 14 finalista koji zadovoljavaju kriterije.

Kako je ranije najavljeno, pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 eura, za dobitnike će biti izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

Druge pjesme koje su ušle u finale su: "Boi"– Dina Jashari (Makedonija), "Cobra"– Yonic (Crna Gora), "Grade moj" – Aleksandar Ljiljak (Hrvatska), "Iznad rijeke" – Magdalena Mandura (Hrvatska), "Jednog dana" – Sopot (Bosna i Hercegovina), "Kain" – Organizam (Srbija), "Misisipi" – Koikoi (Srbija), "Ne Vreme" – Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija), "Novčanice"– Vizelj (Srbija), "Obrnuti red stvari" – Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska), "Samodisciplina" – Keni nije mrtav (Srbija), "Sklop"– litl itali (Hrvatska), "Uroni u san" – Žen (Hrvatska).

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Večerašnju dodjelu nagrada vodila je glumica Milena Radulović, a cjelokupan snimak ceremonije možete pogledati na linku.