Muzika
0

"Doctors on decks" 28. maja u klubu Bock

NINA
Austrijski duo Doctors on decks premijerno će nastupiti u Sarajevu, 28.05. u klubu BOCK.

Doktori su se prvi put okupili uoči milenija - noć izmedju ovog i prethodnog stoljeća, u kojoj se umjesto velikog kraha desio veliki prasak: kolektiv Doctors on Decks je rođen, sa misijom da “izliječimo svijet našim intenzitetom“.

Samostalno, DJ-i kolektiva su u prethodnih desetak godina pokrili cijeli spektar elektronske plesne muzike devedesetih: techno, big beat, house, drum'n'bass, UK garage, breaks, itd. Svu tu historiju sastavili su u jednu cijelinu i od tada su svojim nastupima osvojili plesne podije, kako underground tako i velike, širom njihovog Beča, Austrije, i po cijeloj Evropi.

Ne obazirući se na muzičke granice, Doktori istrajavaju u tome da ponude nastup primjeran lokaciji i vremenu, prateci ritam noci, kako bi nakon sedmosatne svirke pozdravili svitanje i novo jutarnje sunce prikladnom selekcijom.

Svaki nastup Doktora je ujedno i predstava: “Dva Technics gramafona i mixer - to su devedesete proteklog stoljeća, to je sve prevaziđeno... Mi koristimo 3 CD deka, gramafone, konzule za efekte, vokalni samplovi, akapele, miksamo trake uzivo... Sada uvodimo i laptop, to je DJ-ing za 21-o stoljeće.“

Doktori Vas dakle pozivaju u dugu noć karakterističnog stila.