Muzika
115

Đorđe Jovančić snimio pjesmu "Sav moj svijet"

Piše: M. N.
Nakon četiri godine pauze, mladi bh. muzičar Đorđe Jovančić snimio je singl "Sav moj svijet". Riječ je o talentovanom pjevaču, muzičaru i kompozitoru koji sarađuje s brojnim pjevačima iz BiH i regije.

Pjesma je snimljena u sklopu promotivne kampanje Basics škole koju vodi Đorđe, a u pjesmi su mu se pridružili upravo članovi ove škole.

"Basics škola je postala sav moj svijet odnosno sav svijet polaznika već tri godine. Osnivanje škole i podizanje brenda iziskivalo je, pored svih kompozitorskih i producentskih poslova, da prestanem graditi pjevačku karijeru. Kako su godine prolazile shvatio sam da su mi interesi preorijentisani. Ipak, drago mi je što sam danas uspio sve to spojiti i dobiti jedan ovakav proizvod: pjesmu koju sam pisao i producirao i to otpjevanu sa mojim učenicima na koje sam neizmjerno ponosan", rekao je za Klix.ba Jovančić.

Pored obaveza u Basics školi aktivno radi u studiju kao kompozitor i muzički producent za mnoge pjevače, a nedavno je Dalal objavila i novi singl "Bombon" za koju Jovančić potpisuje aranžman i produkciju.

"Svi moji planovi su trenutno usmjereni ka širenju svih segmenata Basics muzičkog ateljea, a to su podizanje standarda u muzičkom obrazovanju te isticanje kvaliteta naše muzičke i video produkcije", rekao je Jovančić.