10.000 posjetilaca
2.6k

Đorđe Balašević Sarajlijama priredio nezaboravnu noć u prepunoj dvorani "Mirza Delibašić"

Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Popularni Đorđe Balašević, novosadski kantautor i pjevač, sarajevskoj publici je priredio nezaboravnu noć. Oko 10.000 posjetilaca u glas je večeras pjevalo njegove bezvremenske hitove uživajući u koncertu koji je trajao skoro četiri sata.

Balašević je pozdravio prisutne riječima "Dobro večer Sarajevo" u prepunoj dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji i započeo koncert pjesmom Baronov bal. Ona je napisana u čast prve pjesme "U razdeljak te ljubim" koju je snimio prije 40 godina.

Po završetku pjesme publici je ispričao kako je za njega ova noć posebna jer obilježava 40 godina karijere, ali i 20 godina od njegovog prvog poslijeratnog nastupa u Sarajevu kojeg je održao u Skenderiji i zbog toga koncert i nosi naziv "20 godina od ONIH koncerata".

Kazao je kako se mnogo toga promijenilo od tada te da mu je iznimno drago što je dvorana dobila ime po Mirzi Delibašiću kojega je lično poznavao i mnogo volio.

Publika je njegove riječi ispratila gromoglasnim aplauzom, nakon čega je Balašević nastavio sa nizanjem svojih hitova.

Popularni Đole će sutra u sarajevskom Domu mladih od 19 sati održati autorsko veče "Kalendar mog detinjstva", što je ustvari svojevrsna monodrama uz klavirsku pratnju.