Muzika
7

Djevojke iz TLC-a spremne za novi album nakon 14 godina

Klix.ba
Nakon tragične smrti Lise Lopes u saobraćajnoj nesreći 2002. godine, njene kolegice iz planetarno popularnog benda TLC posvetile su joj album "3D". Album nije doživio ni približnu popularnost kao "FanMail" iz 1999. godine i djevojke od tada nisu pretjerao razmišljale o muzici. Ipak, sada su spremne za novi album.

Kako je potvrdio menadžer benda Bill Diggins, nakon 14 godina pauze Tionne "T-Boz" Watkins i Rozonda "Chilli" Thomas spremile su 15 novih pjesama koje će uskoro podijeliti sa publikom. Najavljuju da će dati najbolje od sebe.

Proteklog vikenda T-Boz je na svečanosti Crescent Moon Gala potvrdila ove informacije i najavila svjetsku turneju. Ispričala je i kako se borila sa anemijom srpastih ćelija i kako je usvojila 10-mjesečnog dječaka koji se zove Chance.

Prošle godine bend je od fanova putem Kickstartera prikupio 150.000 dolara za novi album, te ih je toliki entuzijazam i nagnao da se vrate u studio i snime, kako su najavile, zadnji album posvećen svima onima koji su bili uz njih, ali i novim fanovima.

TLC