Nastup u Slogi
60

Djelić atmosfere s koncerta EKV tribute benda Deca iz vode: Publika uglas pjevala hitove

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
EKV tribute bend Deca iz vode večeras nastupa u sarajevskoj Slogi, a publika je mogla čuti najveće hitove kultnog sastava sa svih šest studijskih albuma.

"Voda", "Kao da je bilo nekad", "Budi sam na ulici", samo su neki od hitova koje je publika u klubu Cinemas Sloga uglas pjevala s članovima benda.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. godine u Beogradu s idejom da se koncertno obilježava sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus.

Jedno od glavnih obilježja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovjetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi Milana Mladenovića kao vokal i gitara je Aleksa Vučković, a kao nekad Margita klavijature svira Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić, a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Bend godinama unazad bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom Srbije i zamljama ex-YU. Od muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najvjerniji originalu EKV tribute koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertima - Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Specijalni gost večerašnjeg koncerta je Tanja Jovićević, koja je bila prateći vokal EKV u periodu 1989-1993. godine kada je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala zajedno s njima na nekoliko turneja.