Muzika
129

Dječiji hor BasicS oduševio prvim coverom za pjesmu "Više se ne vraćaš"

Piše: M. N.
Dječiji hor škole pjevanja Basics objavio je prvi cover za pjesmu Karoline Gočeva "Više se ne vraćaš". Članice hora oduševile su glasovnim sposobnosti s obzirom na njihove mlade godine.

U izvođenju pjesme učestvovali su Maja Buha, Taša Malidžan, Sara Stojanović, Marina Pejović, Andrea Samouković, Valentina Krnojelac, Una Bjelica, Anja Regoje, Aleksandra Stjepanović, Božana Ždrale i Tea Senić.

Ovo je samo jedan od projekata koje BasicS škola radi, a uskoro će uslijediti još mnogo iznenađenja ovih nasmijanih raspjevanih lica.

"Radimo na novom koncertu koji će biti održan 28. na otvorenoj bini u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu u 12 sati i svi su pozvani na taj veliki događaj. Planiramo proširiti školu još jedan grad u BiH o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", rekao je za Klix.ba kompozitor, pjevač i akordeonista Đorđe Jovančić, osnivač BasicS škole.

Basics škola djeluje kao muzički projekat koji ima svoj finalni ishod, a to je promocija kvaliteta i talenta. Do sada ima desetak polaznika, te više od 30 članova hora dobi od šest do 20 godina.