Muzika
16

Dječaci, Psihomodo Pop i S.A.R.S. nastupili na zadnjoj večeri Mostar Summer Festa

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Lokacija Mostarskog sajma je sinoć odjekivala uštimanim taktovima bendova koji su nastupili drugu večer Mostar Summer Festa.

Nakon tonskih proba u kojima je publika uživala iz chill out zone, večer je otvorio mladi bend naziva Rezerve koji na Fest stigli iz Makarske. Uz svoju publiku koja ih prati u stopu napravili su odličnu atmosferu kojom je započeo 2.Mostar Summer Fest.

Nakon Rezervi mikrofon su preuzeli momci iz banjalučkog benda Brutal protest. Osam mladih hip hopera, koliko okuplja bend, su pokazali kako hip-hop bendovi u Mostaru imaju vjernu publiku koja ih prati.

Večer je nastavljena uz energični nastup Dječaka koji su publici priuštili sat i trideset minuta hitova, a sa stagea su se oprostili uz 'Bile Starke'.

Već isti tren kada je Gobac sa Psihomodo Popom došao na stage, vrisak iz publike je pokazao da ga dugo očekuju u Mostaru. Redom uz Ramonu, Fridu i Pinokio bio je to nastup bez pogreške, praćen sjajnom pozitivnom energijom koja je stizala od publike.

Večer na glavnom stageu je završila uz S.A.R.S. koji je još jednom pokazao da postoji posebna veza između njih i mostarske publike. Uz poznate hitove poput 'Debeli Lad' i 'Buđav lebac', te pjesama s novog albuma 'Proljeće', kroz dva sata nastupa su bili jedno s publikom. Uz taktove pjesme 'Lutka' su pozdravili sve koji su stigli na Mostar Summer Fest s još jednom potvrdom da su bend koji s razlogom puni dvorane širom regije.

Večer se na Mostarskom Sjamu nastavila uz elektro rimove u chill out zoni pod otvorenim nebom, ostavivši iza sebe nezaboravne festivalske utiske do naredne godine i novog Mostar Summer Festa.