|

Dječaci i 'Drama' u Sarajevu i Mostaru

Dječaci i 'Drama' u Sarajevu i Mostaru
0
S
Sarajevo-x.com
17.11.2009. u 12:30
1
komentara
0

dijeljenja
Dječaci i 'Drama' u Sarajevu i Mostaru
Dječake smo imali priliku upoznati na ovogodišnjoj dodjeli Regionalne muzičke nagrade Indexi '09. kada su dobili Indexovu kocku za najbolji prvi hip-hop album godine – „Drama“. A, sada ih ponovo možete poslušati u petak, 20. novembra u Cinemas Clubu Sloga, a 21. novembra u Oxygen klubu u Mostaru.
Od 20 izvođača koji su se tu noć predstavili u Slogi, Dječaci su bili ti koji su izazvali opšte oduševljenje i ovacije.

Dječaci su, nakon brojnih peripetija, koje stavljamo na račun njihovoj ekscentričnosti, nastali 2005. godine, a nedugo nakon toga lansirana je i službena web stranica djecaci.net, koja je godinu dana kasnije bilježila 30.000 posjeta dnevno, zahvaljujući otvorenom pristupu prema posjetiteljima i slušateljima.

2008. objavili su svoj prvi album „Drama“ i za njega dobili Prvu nagradu Indexi '09, te Zlatnu Kooglu za najbolji hip-hop album godine.

Sarađuju sa najjačim imenima balkanske hip-hop scene, dokazuju se nastupima, između ostalog i nastupom na EXIT festivalu u Novom Sadu i sve u svemu, nastoje preživjeti dječački životni stil bar još koju godinu.

U Sarajevu su u petak, 20. novembra u 21:30 u Cinemas Clubu – Sloga, a 21. novembra možete ih čuti i u Mostaru, u Oxygen klubu.

Cijena karata u pretprodaji iznosit će 5 KM.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...