{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca iz Srebrenice i Bihaća održala "Koncert prijateljstva" i izazvala ovacije

12.3.2018. u 22:34
320
33
Djeca iz Srebrenice i Bihaća održala "Koncert prijateljstva" i izazvala ovacije
320
U prepunoj sali Kulturnog centra Bihać večeras je održan zajednički koncert djece iz Srebrenica "Kuća dobrih tonova i Muzičke omladine Bihać pod nazivom "Koncert prijateljstva".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon uspješnih nastupa širom BiH, Austrije, Švicarske, Dječiji hor “Kuća dobrih tonova”, uz saradnji sa Muzičkom omladinom Bihać organizovao je zajednički koncert u ovom gradu gdje je nastupilo više od 80 djece u prepunoj sali bihaćkog Kulturnog centra.

“Nakon trinaest godina ovo je prvi put da nastupam u svom gradu i to sa djecom iz Srebrenice i Bihaća. Ova djeca večeras pokazuju da ovu zemlju neće svi napustiti i da dolaze generacije koje mogu mnogo uraditi u budućnosti”, rekao je Ismar Porić, umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice.

On se zahvalio svima na organizaciji koncerta, domaćinima i sponzorima, kao i Gradu Bihaću.

Prvi zakazani koncert u Bihaću planiran je u sklopu programa obilježavanja Dana Bihaća, "758 godina Grada Bihaća", je zbog lošeg vremena otkazan 26. februara.
Na koncertu nastupila je Muzička omladina Bihać sa duvačkim sastavom i solistima, kao i specijalni gosti - horska i bubnjarska sekcija “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Bihaća i Srebrenice najavila su nove zajedničke koncerte i druženje.

“Kuća dobrih tonova” najavila je nastavak turneje po gradovima BiH, a naredni su Banja Luka i Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: