Muzika i druženje
320

Djeca iz Srebrenice i Bihaća održala "Koncert prijateljstva" i izazvala ovacije

Klix.ba
U prepunoj sali Kulturnog centra Bihać večeras je održan zajednički koncert djece iz Srebrenica "Kuća dobrih tonova i Muzičke omladine Bihać pod nazivom "Koncert prijateljstva".

Nakon uspješnih nastupa širom BiH, Austrije, Švicarske, Dječiji hor “Kuća dobrih tonova”, uz saradnji sa Muzičkom omladinom Bihać organizovao je zajednički koncert u ovom gradu gdje je nastupilo više od 80 djece u prepunoj sali bihaćkog Kulturnog centra.

“Nakon trinaest godina ovo je prvi put da nastupam u svom gradu i to sa djecom iz Srebrenice i Bihaća. Ova djeca večeras pokazuju da ovu zemlju neće svi napustiti i da dolaze generacije koje mogu mnogo uraditi u budućnosti”, rekao je Ismar Porić, umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice.

On se zahvalio svima na organizaciji koncerta, domaćinima i sponzorima, kao i Gradu Bihaću.

Prvi zakazani koncert u Bihaću planiran je u sklopu programa obilježavanja Dana Bihaća, "758 godina Grada Bihaća", je zbog lošeg vremena otkazan 26. februara. Na koncertu nastupila je Muzička omladina Bihać sa duvačkim sastavom i solistima, kao i specijalni gosti - horska i bubnjarska sekcija “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Bihaća i Srebrenice najavila su nove zajedničke koncerte i druženje.

“Kuća dobrih tonova” najavila je nastavak turneje po gradovima BiH, a naredni su Banja Luka i Goražde.