Objavljen prvi spot
80

Djeca iz Bihaća i njihovi vršnjaci migranti poručuju: Mi smo djeca svijeta, mi volimo vas

Piše: M. N.
"Mi smo djeca svijeta, mi volimo vas i nije nam bitno da li si crn ili si plav", poručuju mališani iz Bihaća sa svojim vršnjacima migrantima koji su zajedno snimili pjesmu pod nazivom pjesmi "Djeca svijeta" u okviru projekta "Sounds of Migration".

Razigrana djeca sviraju instrumente, plešu i igraju se, te poručuju kako ih politika i druge teške stvari ne zanimaju jer oni ne dijele ljude po boji kože ili zemlji porijekla.

Od početka januara djeca iz Bihaća, Afganistana i Irana zajedno s učenicima Umjetničke škole u Bihaću i polaznicima dramskog studija Mali princ, vrijedno su učili tekst i pripremali se za snimanje svoje prve pjesme "Djeca svijeta" za koju su uradili i spot. Muziku i tekst za pjesmu radio je Adnan Busuladžić, profesor muzike iz Bihaća. Pjesma je snimljena u studiju Amadeus, a produkciju videa radila je kuća Vision.

U snimanju su učestvovali su i muzičari iz Haman jazz benda.

Projekt "Sounds of Migration2 provodi se u okviru Bosnia-Herzegovina Reslience Initiative (BHRI) programa kojeg finasira USAID, a sprovodi IOM s ciljem zbližavanja i kulturne razmjene među djecom, mladim migrantima i njihovim vršnjacima iz Unsko-sanskog kantona.

Djeca će u okviru ovog projekta snimiti 10 pjesama koje će biti predstavljene na zajedničkom koncertu u Bihaću.