Muzika
0

DJ Wedran – lokalna trance podrška Tiestu

Sarajevo-x.com
Na spektakularnom partyju koji će DJ Tiesto održati 15. maja u Sarajevu kao lokalna podrška nastupit će Vedran Hamzić, poznatiji kao DJ Wedran. Riječ je o jednom do prvih trance DJ-a u BiH koji je u mnogome zaslužan za promociju trance zvuka u Bosni i Hercegovini.

„Tiesto je generalno meni muzički blizak jer, iako radimo različite vrste trance muzike, to je ipak sve trance", izjavio je Vedran i dodao: „Koliko god postojala različita mišljenja o muzici koju Tiesto producira i promovira, svako apsolutno mora imati veliko poštovanje za status koji je on svojim dosadašnjim uspjesima stekao.“

Vedran se DJingom počieo baviti 1999. godine kada i postaje prvi aktivni trance DJ u Sarajevu. Početkom 2000. godine formiranjem alternativnog Radija 3, Vedran dobiva priliku da svoju ljubav prema psy tranceu podijeli sa slušaocima Kantona Sarajevo putem emisije koja je dobila naziv „Triptonight“.

Tako Wedran postaje autor prve radio emisije na prostorima BiH koja se bavi promocijom trance muzike. „Triptonight“ se i danas, devet godina kasnije, još uvijek može slušati na talasima Radija 202.