Muzika
4

DJ Tomcraft 16. oktobra u Cinemas Sloga clubu

Tomas Brunker a.k.a. DJ Tomcraft dolazi u Sarajevo, gdje će nastupiti u petak 16. oktobra u klubu Cinemas Sloga Sarajevo.
1995. godine osniva izdavačku kuću "Kosmo Records" gdje iste godine objavljuje singl ploču "This is no House" koja se smatra klasikom u historiji elektronske muzike.
  1. godine PRO7 kanal koristi njegov singl "Power plant" kao trailer muziku za kultnu seriju X-Files. Sa singlom "Silence" 2000. godine bilježi veliki uspjeh i nalazi se među TOP20 najprodavanijih singlova u Njemačkoj. Već 2003. godine, Tomcraft dospjeva na sam vrh, No.1 prodajne ljestvice u Engleskoj.

Tokom svoje dvadesetogodišje karijere Tomcraft je prošao kroz različite muzičke pravce, od trance-a preko electro house-a do progressiv house-a i techna. Široj javnosti poznat je po hitu "Lonliness", kojim je 2002. godine, za samo nedjelju dana, dospio na mnoge svjetske top liste.

Uslijedili su hitovi "Prosac", "Overdose", "Tell Mummy" i brojni nastupi pred rekordnim brojem posjetilaca, što je bio slučaj na Love prideu u Berlinu kada je zabavljao 1,3 miliona ljudi. Nastupao je i na prestižnim festivalima kao što su: MAYDAY, Energy, Nature One, Reincarnatoion.

Svoj posljednji album "20 years", Tomcraft je objavio u martu 2012. godine, a sa njega su se izdvojili hitovi "Noyz" i "Like a roller" i mnogi drugi. Kroz vlastiti label "Great stuff recordings" pomaže mladim neafirmiranim umjetnicima/producantima na početku karijere.