Muzika
0

DJ Timka 11. maja u klubu "so.ba"

Sarajevo-x.com
DJ Timka
DJ Timka
Timea Szalas, poznatija kao DJ Timka, 11. maja nastupit će u sarajevskom klubu "so.ba". Svirka počinje u 23 sata, a domaćini poznate DJ Timke su Djarmah&Zulumaan i bit će zaduženi za zagrijavanje atmosfere i punu podršku gošći iz Subotice. Ulaznice za ovaj događaj koštaju 7 KM.

DJ Timika živi u Subotici gde je, nakon dugog boravka u Budimpešti, svojim talentom, ukusom i muzičkim stilom uspjela postati omiljeni lokalni DJ, a ubrzo i omiljeno ime na line up-u mnogih klubova širom regiona jugoistočne Evrope.

"Puštam muziku koja me pokreće na ples i u setovima volim izlete u ludo i nepoznato", izjavila je DJ Timika.

Dobar slušalac i iskusna kluberka, za kratko vrijeme postala je kvalitetan DJ. Izgradila je sopstveni muzički stil bez podilaženja publici i bez osvrtanja na nametnute muzičke mainstream trendove koji su po mišljenju mnogih lakša stepenica do uspjeha.

U svojim setovima okrenula se ličnom izboru muzike, kojom prezentuje ono najemotivnije što nudi moderna elektronska muzika u svojoj minimal-techno i house fazi. To joj je, između ostalog, obezbjedilo mnogobrojne nastupe na skoro svim bitnijim dešavanjima i festivalima - Exit, Mjaft!, Summer3p, Ozora itd., kao i poziciju savjetnika za muzički DJ program palićkog festivala Summer3p.

Više puta je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Albaniji, Srbiji i na Kosovu.

Rado koristi tehničke i muzičke novotarije - i posebno FinalStrach, kojim pušta elektro, minimal i techno muziku. Timika je autentičan DJ na ovim prostorima sa velikim brojem svojih fanova i uspješnih nastupa iza sebe.

"To što sam ženskog pola samo mi je olakšalo put do publike, ali ne i sve ostalo. Mnogo rada, truda i party-a je iza mene, i mislim da je konstantan rad i ljubav prema muzici jedina formula uspjeha", naglasila je Timka.