{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DJ Solomun dolazi u Sarajevo

10.8.2015. u 13:16
162
106
DJ Solomun dolazi u Sarajevo
162
DJ Solomun dolazi u Sarajevo
Prvi put u BiH prijestolnici, 15. augusta 2015. u 22 sata, u intimnoj atmosferi Atrijuma ekonomskog fakulteta, u Gardenu nastupit će Diynamicov tvorac, DJ Solomun.
Mladen Solomun rođen je u Travniku. Roditelji su mu se upoznali u Hamburgu gde je on i odrastao. Ozbiljnu svjetsku reputaciju DJ Solomun zaslužio je jer je uspio redifinirati tipičnu evropsku deep house muziku u svijetu produkcije, remixa i DJinga.

Muzički stručnjaci njegove setove rado opisuju kao Storytelling Groove sa primjesama disco i funky ritmova kroz koje se skladno prelivaju emotivni vokali. U svom radu inspiraciju pronalazi u svakodnenom životu, R&B zvuku, funk soul i disco melodijama kao i numerama iz perioda '80-ih.

Njegovu sjajnu karijeru potvrđuje je i to da je dobitnik brojnih muzičkih nagrada, od kojih su najbitnije: nagrada za remix godine Noir&Haze-Around, nagrada za najboljeg DJa i producenta koju dodjeljuju Mixmag i Groove Magazin. Vlasnik je dvije muzičke etikete Diynamic and 2DIY4 kao i EGO kluba u Hamburgu. Trenutno promoviše svoj novi EP pod nazivom Zora koji je inspirisan citatom Emily Dickinson.

Kao glavni uslov uvrštavanja Sarajeva u prebookirani ljetni kalendar je bila podrška od prihoda lokalnom muzičkom projektu. Organizator projekta, Klabika prepoznala je Muzičku sobu (Art Lab - Dom Bjelave) kao incijativu koja ima nevjerovatan potencijal i zaslužuje investiciju za nabavku DJ-opreme.

"Radite svaki dan na sebi i svojoj muzici, oslanjate se samo na sebe i verujte u sebe. Jednog dana će sve doći na svoje pa tako i vaš uspjeh. Ako je ova profesija ono što volite, vaše vrijeme će doći kad tad", poručio je Solomun svima onima koji žele da se bave ovim poslom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: