Exit 2009.
0

DJ Rob Da Bank, Katie b i Modern Quartet na Suba bini

Sarajevo-x.com
Na Suba bini ovogodišnjeg Exit festivala u Novom Sadu očekuju vas mnoga poznata imena alternativne elektronske scene.

Dana 10. jula nastupiće Katie b, interkulturalna umjetnica koja ima sposobnost da vam dodirne dušu svojom jedinstvenom kombinacijom u koju spadaju alternativa, elektronika i Bossa Nova.

Isto tako, britanski DJ Rob Da Bank nastupa na istoj bini 11. jula. On je jedan od najuticajnijih imena u muzici danas, budući da je DJ, producent, radio voditelj, pisac, organizator festivala... Ni sam ne definiše svoju muziku pa je nećemo ni mi definisati, jer možete očekivati sve, od grubuljeg, skoro techno zvuka, preko folk zvukova raznih zemalja, seksi elektra, do neke dobre, a zaboravljene stvari koju je na nekom albumu imao David Bowie. Svira na žurkama od New Yorka do Ibize, u međuvremenu radeći na svoja dva festivala, Bestivalu, koji je dobitnik nagrade za najbolji festival srednje veličine, i Camp Bestivala, započetom u junu prošle godine sa nastupima koji su imali The Flaming Lips i Chuck Berry pred 12 000 razigranih posjetilaca.

Modern Quartet, sastav koji nastupa 10. jula, je audiovizuelna atrakcija iz Novog Sada, bend koji pravi muziku u Srbiji preko deset godina, stvarajući mješavinu moderne dance muzike sa izrazito džez ritmovima. Tako da, možete to nazvati elektronskim džezom. MQ znači muziku i pokret, zvuk i viziju, kreiranu i njegovanu kroz saradnju sa umjetnicima u muzičkoj tehnologiji, koji svoju elektronsku muziku sviraju uživo, u multimedijalnoj muzičkoj prezentaciji u okviru koje muzičari sarađuju sa plesačima, kompjuterima, video ekranima, editorima elektronske muzike, sintisajzerima, na bini, na koncertima i muzičkim festivalima.

Cibelle dolazi iz Sao Paola preko Londona, i nastupa 10. jula. Ona je još jedna umjetnica koja je sarađivala sa Subom, i koji je isnpirisao još u početku stvaranja. Široko muzičko i uopšte umjetničko obrazovanje je možda ipak najviše uticalo na njen sadašnji izraz, jer je razvilo talenat za mješanje zvukova i žanrova do momenta eksplozije.

U petak naveče nastupaju Trio Mocoto u okviru brazilskog dijela naše interkulturalne slagalice. Njihova muzika bila je polazna tačka i kvaliteta za mnoge bendove koji su kasnije dolazili, posebno kada je riječ o sambarock zvuku kao osnovi za sve ritmove koji bi se mogli nazvati latinskim.

Nastup Juhe, koji je zakazan za subotu 11. jula, predstaviće mješavinu zvukova za koju bi trebalo previše vremena da je detaljno opišemo, a na kraju joj opis ne bi ni odgovarao. Morate doći i sami iskusiti to.

Holandija šalje i Knalpot, još jedan bend koji se opire definicijama i tako obogaćuje ovaj svijet. Njihov punkfunkelectro zvuk kombinuje debele Casio basove, bubnjeve i gitarske rifove koji glatko klize između soničnih zvukova.

Ulaznice za Exit festival u Sarajevu u pretprodaji možete kupiti u kafeu Meeting point, u ulici Hamdije Kreševljakovića 13. , a više informacija o ovogodišnjem Exitu možete pronaći ovdje.