RedBull Music Academy
0

DJ Phace u subotu u Domu mladih

Sarajevo-x.com
DJ Phace
DJ Phace
U subotu, 16. aprila u amfiteatru Doma mladih Skenderija, u okviru RedBull Music Academy klubskih večeri, unija umjetnika 4Jays i asocijacijacija Kontra, predstavljaju vrhunskog drum and bass producenta i DJ-a Phacea.

Za kratko vrijeme Phace je postao njemački prvak na svjetskoj drum and bass sceni. Njegove ploče su stalne u setovima DJ-eva kao što su: AndyC, Noisia, Pendulum, Goldie, Ed Rush & Optical, Teebee & Calyx, Friction i Spor. Ovu titulu prvaka opravdava i priznanje Drum & Bass Future-Music Awards, koje mu je dodijeljeno 2007. godine, kada je proglašen najinovativnijim producentom u Njemačkoj. To je ujedno i godina u kojoj Phace izdaje svoj prvi album, Psycho.

Nakon brzog i sjajnog uspona, Phace se okušao u kolaboracijama sa Noisiom, Hadouken-om, Spor-om, a zatim udružio snage sa Michaelom Brauningerom, poznatijim kao Misanthrop. Nakon nekoliko rasprodatih singlova Misanthrop i Phace izdali su album From Deep Space. Zajednički projekat ovog dvojca je i izdavačka kuća Neosignal, koja pomjera granice u muzici koja se najlakše može opisati kao funk iz budućnosti.

Zvuk koji je postao prepoznatljiv u klubovima širom svijeta, svi zainteresovani će moći čuti u Sarajevu: 16. Aprila, u amfiteatru Doma mladih Skenderija. Lokalnu podršku će pružiti Kontra DJz i 4Jays, dok će se za vizuelni dio pobrinuti Repetitor VJz.