Muzika
0

DJ Impulse @ dux:LAB 04; 30.09.2005.

Sarajevo-x.com
Za kraj ljeta Kontra vam sprema četvrti po redu dux:LAB party. Ovaj put sa gostom koga ste vi odabrali!

Po glasovima na prošloj anketi na kontra.ba stranici („Koga bi ste željeli od dnb DJ-a da Kontra dovede u Sarajevo?“), glasali ste najviše za DJ Impulsa. Odmah iza njega po broju glasova slijedio je John B koji je trebao nastupati na trećem dux:LAB partyu, no nažalost zbog prebukiranosti nije mogao doći. Kontra ekipa sluša vaše glasove i dovodi vam DJ Impulsa u Sarajevo.

30.09.2005 dux:LAB (04) DJ Impulse (Moving Shadow / Renegade Hardware / Armada / Freak, USA) Kontra DJz (BiH) visuals by: Optik in Funktion sound system: Acoustic Line 10KW (ovaj put punom snagom) start: 23h enter: 10KM www.kontra.ba

NAGRADNA IGRA:

Dobitnica dvije ulaznice za ovaj event je Ida Kuburović.

DJ Impulse - biografija

DJ Impulse (Josh Clark, 25 - USA) je mladi amerčki producent koji je prisutan već 5 godina na globalnoj drum and bass sceni. Sa produkcijom je počeo sa svojim prijateljima Rob F-om (Rob Fairchild) i MC Mech-om (Tony Valenti) pod imenom Sinthetix. Kako je u početcima drum and bass muzika prvenstveno bila plod britanskih muzičara, teško je bilo amerčkim producentima da se dokažu u muzičkom smislu pored već ustaljene i jake dominacije iz Velike Britanije. No, momcima iz grupe Sinthetix je upravo to pošlo za rukom. Primjećeni od strane engleskih izdavačkih kuća vrlo brzo izdaju svoja prve ploče i dokazuju da američka dnb scena ima šta da ponudi i da njihovo vrijeme tek dolazi. Slijede izdanja za legendarne izdavačke kuće poput: DSCI4, Renegade Hardware, Cryptic Audio, No u turn...Nakon izvjesnog vremena prestaju koristiti naziv Sinthetix i koriste samo svoja umjetnička imena, lagano osjećajući da je vrijeme da se okušaju u solo karijerama. Kolaboracije sa velikim imenima poput Kemala i bezbroj remixa im doprinose na još većoj prihvaćenosti njih, a i američke dnb produkcije generalno. Josh ostaje pri svojoj tvrdoj, punk influenciranoj produkciji, dok se Rob F okreće više eklektičnijoj vrsti drum and bass-a. Kao solo producent izdaje za Skynet-ov nVIsion recordings i izdaje radeći zajedno sa američkim producentima: Mayhem (Shadow Law) i Submerge (Obliterati / OHM resistance). U 2003-oj godini formira duo Corrupt Souls, zajedno sa prijateljem Telemetrik-om (Marcio Alvaradom) koji pored znanja muzičke produkcije radi i na vizuelnom izražaju (Marcio je grafički dizajner). Još žešći zvuk osvaja ubrzo scenu i slijede izdanja za izdavačke kuće poput: Moving Shadow, Circle, Black Sun Empire...U 2005 se očekuju izdanja za Armada, Renegade Hardware, Freak i mnoge druge izavačke kuće kao i kolaboracije sa nekim do sada u drum and bass sceni nezamislivim kombinacijama (Joe Zawinul je izrazio želju da Josh odradi jedan remix za njega!). Kao DJ je poznat po svojim setovima nabijenim energijom i ekscentričnom neo-punk izgledu.