|

DJ Haris u Domu mladih

DJ Haris u Domu mladih
0
S
Sarajevo-x.com
11.12.2008. u 14:27
4
komentara
0

dijeljenja
DJ Haris u Domu mladih
U okviru projekta DJ Arena kojim se promovišu mladi bh. i regionalni DJ-evi i producenti, Centar Skenderija Sarajevo/Dom mladih za 26. decembar najavljuje nastup jednog od najuspješnijih balkanskih producenata koji živi i radi u Londonu – DJ Harisa Čustovića.
DJ Haris je producent koji je u Londonu izgradio karijeru, pokrenuo renomirane produkcijske kuće Laus Music i Ekstreme te sarađivao i nastupao sa najvećim zvijezdama teck house scene (Terry Francis, MR C, Colin Dale i Dave Mothersole). Haris danas na elektronskoj sceni važi za jednog od najinovativnijih i najuzbudljivijih DJ-eva i producenata u svijetu. Osim izdanja za svoje produkcijske kuće Laus i Ekstreme izdao je i impresivan broj izdanja za The End, Swag i mnoge druge poznate produkcijske kuće. Njegovu produkciju možemo često čuti u setovima DJ-eva kao što su: John Digweed, Sasha, Danny Howells, James Zabiela, Mr. C, Layo & Bushwacka.

U 2007. godini Haris je zajedno sa svojom suprugom Renatom, pijanisticom i operskom pjevačicom, pokrenuo produkcijski projekat "Sinteks“ koji uspješno spaja elementarnu snagu iz dva na prvi pogled totalno različita muzička pravca.

Osim Harisa kao gost na DJ Areni će nastupiti i DJ Andy jedan od osnivača mostarske DJ organizacije "Beton Crew“. Andijev DJ stil se najbolje može opisati kao jedinstvena kombinacija progressive teck house-a sa minimal i techno zvukovima. U ulozi domaćina su ponovo resident DJ Doma mladih - DJ Focho i jedan od prvih DJ-eva bosanskohercegovačke psychedelic trance scene – DJ Wedran.

Projekat DJ Arena pokrenuli su Emir Fočo (DJ Focho) i Vedran Hamzić (DJ Wedran) u augustu 2007. godine. Do sada su ugostili veliki broj artista i pokazali izniman kvalitet domaće elektronske scene. Taurus Gemini, Skocho, Kontra DJz, Ajnšpric, Dario Kalea, JF Ferra, Choola, Vanja S-Cream, Oscilator Crew, Basheskia & Edward EQ, Mika, Mili, Ahmaad, Pero Fullhouse i Sharky su DJ-evi i producenti koji su sklopu ovog projekta gostovali u Domu mladih.

Ulaz na party 26. decembra je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...