Muzika
0

DJ Bobo sa spektaklom Visions 2003 u Sarajevu

Klix.ba
Danas, 06.06.2003. je u Coloseumu održana press konferencija u povodu velikog humanitarnog projekta NO ! MINES u sklopu koje će se 29.06.2003. održati veliki koncert DJ BOBO – Visions 2003.

Na press konferenciji prisutnima se obratila rukovoditeljica organizacije Open Hearts iz Švicarske, gospođa Ursy Weill, koja je predstavila projekat NO ! MINES. Cilj ovog projekta je da se podigne svijest i iznađu sredstva za deminiranje u cilju prevencije žrtava zaostalih mina.

U duhu ideje i vizije života u miru koju ova organizacija implementira, Ursy Weill je rekla kako su zemlje Švicarska i Bosna i Hercegovina susjedne, te istaknula "Želimo da se solidarišemo sa narodom u jugoistočnoj Evropi i aktivno bavimo otklanjanjem mina. Nismo mogli naći boljeg umjetnika za saradnju od DJ BOBO". Ovaj Švicarski muzičar poznat je po tome što promovira ideje slobode i mira.

Prisutnima se obratio i gospodin Raphael Nägeli, zamjenik ambasadora Švicarske u Bosni i Hercegovini, koji je naglasio kako mine spadaju među najokrutnija sredstva ratovanja koja "godinama nakon završetka oružanih konflikata predstavljaju opasnost i dugoročno spriječavaju obnovu. Bosna i Hercegovina je od svih zemalja Evrope najugroženija minama, oko 4 % površine ove zemlje je minirano. 700.000 mina još uvijek leži u 10.000 minskih polja."

Gospodin Raphael je rekao da je upravo zbog važnosti dugoročnog procesa otklanjanja zaostalih mina, ministarstvo vanjskih poslova Švicarske postalo pokroviteljem akcije NO ! MINES.

Veliki spektakl sa DJ BOBO show predstoji 29.06.2003. na stadionu Koševo u Sarajevu. Bitno je napomenuti da se sa svakim kupovanjem ulaznice na koncert, obezbjeđuje deminiranje 2 kvadratna metra naše zemlje.