Muzika
13

Divanhana u Banjoj Luci u sklopu Sevdah Festa

Klix.ba
Nakon povratka iz Beograda i veoma primijećenog nastupa u sklopu 32. Belefa i programa "Ring Ring na Belefu", bend Divanhana nastupa na prvom Sevdah Festu u Banjoj Luci.

Koncert u Beogradu je bio izuzetno posjećen, a o samom nastupu i atmosferi članovi benda kažu:

"Bila je to jedna izuzetno uzbudljiva posjeta Beogradu, gdje smo osim koncerta pred sjajnom Beogradskom publikom također dobili priliku da gostujemo u medijima te kroz druženje sa lokalnim umjetnicima u potpunosti udahnemo kulturu ovog divnog grada. Iako još od novembra prošle godine često posjećujemo Beograd zbog studijskih obaveza, ovo je bio prvi put da smo imali priliku taj studijski i kreativni rad prenijeti širem auditoriju. Izuzetno smo zadovoljni i radujemo se ponovnoj posjeti".

Žitelji Banje Luke, kao i okolnih gradova, imat će jedinstvenu priliku da prvi put uživaju u originalnom izrazu benda Divanhana, 14. 07. na tvrđavi Kastel, u sklopu Banja Luka Sevdah Festa.

Ovaj festival je u potpunosti posvećen sevdahu i sevdalinci i trudi se okupiti najkvalitetnije i najpopularnije izvođače sevdalinki, koji sevdalinku kombinuju sa drugim muzičkim žanrovima, kao što su jazz, pop, blues pa i elektronska muzika.

Koncertne aktivnosti benda Divanhana u narednom periodu:

  1. juli / Visočko Ljeto, Visoko (BiH)
  2. juli / Banja Luka Sevdah Fest, Banja Luka (BiH)
  1. juli / Karusel, Čačak (Srbija)
  2. juli / Babel Kert, Balaton (Mađarska)
  3. juli / Kertem Fest, Budimpešta (Mađarska)
  4. juli / Keltika Fest, Cerkno (Slovenija)