|

Divanhana snimila live spot za sevdalinku "Ko se ono brijegom šeće"

Divanhana snimila live spot za sevdalinku "Ko se ono brijegom šeće"
331
Klix.ba
23.12.2014. u 11:00
0
komentara
331

dijeljenja
Nakon izuzetno uspješne turneje u 2014. godini, sa više od 70 koncerata širom Evrope, kao i koncertne promocije albuma "Bilješke iz Šestice" u 33 grada u Bosni i Hercegovini, bend Divanhana je još jednom odlučio dio atmosfere sa svojih koncerata pokloniti svim ljubiteljima tradicionalne muzike.
Riječ je o live izvedbi sevdalinke "Ko se ono brijegom šeće", već ranije izuzetno uspješnog singla sa spomenutog albuma.

Za realizaciju spota pobrinula se produkcijska kuća Gotiva iz Sarajeva, na čelu sa Murisom Beglerovićem. Video je sniman u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.Audioprodukciju potpisuju švedski inžinjer zvuka Tomas Bergström i sarajevski producent Borjan Milošević. Pjesma je producirana u studiju Long Play Sarajevo.

Iz benda navode da je osnovna ideja objavljivanja spomenutog videa upravo ta kako bi iskoristili priliku da svim ljubiteljima njihove izvedbe tradicionalne muzike zažele sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu.

Vrijedno je izdvojiti da će Divanhana zauzeti učešće na Javnom dočeku Nove Godine u Novom Sadu, na Trgu slobode. Nastup benda planiran je od 20:30 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.