19. maja u BKC-u
174

Divanhana sevdalinkom poziva na koncert: Poslušajte kako zvuči "Da sam ptica" u njihovom izvođenju

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ekipa Divanhane posjetila je redakciju portala Klix.ba te su tom prilikom odlučili sevdalinkom pozvati publiku na koncert koji je zakazan za 19. maj u sarajevskom BKC-u.

Selma Droce, vokalistica benda, izvela je sevdalinku "Da sam ptica" te je sa svojom publikom podijelila "mrvu sevdaha" dok čekaju sarajevski koncert. Koncert će biti realizovan u sklopu promotivne koncertne turneje "Zavrzlama tour".

Tako će Divanhana pred sarajevskom publikom premijerno izvesti pjesme sa novog, višestruko nagrađivanog albuma "Zavrzlama", koji je pobrao simpatije muzičkih kritičara, a posebno brojne publike u zemlji i regionu ali i mnogim svjetskim metropolama.

Bend koji na specifičan i sebi svojstven način njeguje i prezentuje tradiciju sevdaha, nakon pet godina od posljednjeg koncerta, ponovo nastupa u Sarajevu.

"Sarajevo je oduvijek bilo na velikim raskrsnicama istoka i zapada, pa je stoga vješto baštinilo različite kulturne izraze i umjetničke ljepote. Zadržimo li se samo na muzici, opće je poznato da se decenijama u Sarajevu moglo poslušati gotovo sve što su na svojim repertoarima nudile svjetske metropole", izjavila je Selma Droce, vokalistica Divanhane.

Sve poštovaoce rada Divanhane koji odaberu pomenutu majsku večer provesti u sevdahu, očekuju i brojni gosti iznenađenja iz Bosne i Hercegovine ali i regiona. Ulaznice su u prodaji putem sistema kupikartu.ba.