|

Divanhana počinje proljetnu turneju: Publika je početak i kraj naše kreativnosti

Divanhana počinje proljetnu turneju: Publika je početak i kraj naše kreativnosti
3
Klix.ba
11.3.2014. u 10:00
0
komentara
3

dijeljenja
Divanhana počinje proljetnu turneju: Publika je početak i kraj naše kreativnosti
Nakon izdavanja svog novog albuma "Bilješke iz Šestice" i izuzetno uspješne promocije u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banjoj Luci i Bihaću, Divanhana kreće na svoju proljetnu turneju.
Turneju započinju koncertima u inozemstvu i to u Ljubljani (Zlati Zob), Grazu (GMD), Pragu (Jazz Time) i Berlinu u kultnom Maxim Gorki teatru.

"Izuzetno smo uzbuđeni zbog predstojećih koncertnih aktivnosti, jer smo posljednjih nekoliko mjeseci, zbog pripreme novog repertoara i rada u studiju, bili udaljeni od publike, što nam je iskreno jako nedostajalo. Publika je na koncu suština ovoga što radimo, početak i kraj naše kreativnosti i našeg svakog radnog dana. Posljednji album 'Bilješke iz Šestice' je nastao na točkovima, upravo u tom prisnom odnosu benda sa publikom, te se samo možemo radovati novim iskustvima i svim divnim prijateljstvima koja se rađaju svakim novim koncertom", kazao je za Klix.ba Neven Tunjić.

Divanhana ne odustaje ni od ideje da u kontinuitetu nastavi sa koncertnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini te slijede koncerti u Olovu 28. marta, Brčkom 11. aprila, Zavidovićima 19. aprila, Zenici 23. aprila, Lukavcu 09. maja i Maglaju 14. maja.


Za više informacija o datumima i rasporedima koncerata posjetite službenu stranicu benda Divanhana.ba ili Facebook stranicu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.