Zukva Tour 2017
249

Divanhana otvara jesenju turneju serijom koncerata u Njemačkoj

Klix.ba
Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana u oktobru nastavlja svoju misiju širenja sevdaha širom Evrope te će koncertima u Minhenu, Štutgartu i Dizeldorfu otvoriti jesenji dio turneje "Zukva Tour 2017".

Nakon izuzetno uspješne 2016. godine i niza rasprodatih koncerata širom regije i Evrope, bend Divanhana ovaj put u saradnji sa agencijom Munich Sevdah odabrao je neke od najrespektabilnijih koncertnih zdanja u Njemačkoj kako bi svoj program prezentovao tamošnjoj publici. Tako će 3.10. imati priliku nastupiti u minhenskom hramu kulture Gasteig, 6.10. u Liederhalleu te za kraj jesenje turneje u Njemačkoj divni Capitol Theater u Dizeldorfu.

"Prisjećamo se prošlogodišnje istoimene turneje 'Zukva' u sklopu koje smo imali više od sedamdeset koncerata. U taj broj ubrajamo i koncerte koje smo održali u Njemačkoj. Posjetili smo Berlin, Minhen, Štutgart, Dresden, Lajpcig, Hamburg, Frankfurt, Esen. Svirali smo sevdah u nekim od najdivnijih dvorana u Njemačkoj gdje se nikada nije izvodio ranije. Zaista nosimo najljepše uspomene i radujemo se koncertima koji su pred nama. Početak oktobra označit će ujedno i početak naše jesenje turneje i raduje nas druženje sa publikom. Probudit ćemo srca što sevdahom gore i ljube" izjavila je za Klix.ba vokalistica Divanhane Naida Čatić.

Nakon koncerata u Njemačkoj bend će nastaviti svoje putovanje Evropom te ih 21.10. očekuje gostovanje u Linzu i mnogim drugom gradovima.

Ulaznice za pomenute koncerte možete naći na linkovima za digitalnu prodaju na službenoj stranici benda www.divanhana.ba ili agencije Munich Sevdah http://www.munich-sevdah.de/ .