Turska pjesma
94

Divanhana objavila drugi singl s novog albuma "Kardeş"

Klix.ba
Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim poštovaocima njihovog rada poklanja novi videospot realizovan u saradnji s popularnom turskom glumicom i pjevačicom Suzan Kardeş.

Riječ je o turskoj tradicionalnoj pjesmi "Fındıklı Bizim Yolumuz" koja je drugi singl s nedavno objavljenog četvrtog studijskog albuma "Kardeş".

Pjesma i video su snimani u studiju SMS Muzičke produkcije BHRT-a. Produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević, a videomontažu Kenan Pašić.

"U subotu 14. aprila iz sarajevskog BKC-a krećemo na novu koncertnu turneju koja će promovisati naše nedavno objavljeno studijsko izdanje 'Kardeş'. Pored koncerta u Sarajevu, ovim povodom ćemo 15. aprila posjetiti Tuzlu, a 16. aprila Zenicu. Za neke koncerte je ostalo još nekoliko karata, neki su odavno rasprodani pa smo se odlučili realizovati i druge dodatne, tako da je novi singl "Fındıklı Bizim Yolumuz" svojevrstan poklon našoj dragoj i cijenjenoj publici, za svaku kupljenu kartu i novi CD, za izdvojeno vrijeme i volju, za svu podršku i ljubav koju nesebično poklanjaju našem malom kolektivu, već godinama unazad. Naša draga Suzan je ranije kazala da smo na našem putu, snimajući nove pjesme, između nas gradili mostove u vjeri da će ovaj album biti dobar razlog za mir u svijetu, nova prijateljstva i nove ljubavi'. Moram priznati da smo, po dosadašnjim reakcijama publike, kako u našim krajevima, tako i u Turskoj, u našoj namjeri i želji uveliko uspjeli te da će sve divne pjesme s albuma 'Kardeş' još dugo privlačiti različitosti, spajati i ujediniti ono što je u svojoj suštini tome i namijenjeno. Mi ćemo sasvim sigurno nastaviti svoju misiju. Mi i naša draga publika. Sve dok nas ljubav i sevdah spajaju", kazao je za naš portal pijanista benda Neven Tunjić.

Napominjemo da će Divanhana koncertom u Sarajevu sutra započeti svoju novu koncertnu turneju. Koncert u BKC-u počinje u 19 sati.

Više informacija o aktivnostima benda možete pratiti na www.divanhana.ba.