|

FOTO+VIDEO
/
Divanhana najavljuje singl Evo srcu mome radosti

Divanhana najavljuje singl Evo srcu mome radosti
0
S
Sarajevo-x.com
9.12.2011. u 09:00
15
komentara
0

dijeljenja
Početkom novembra 2011. godine sarajevski bend Divanhana počeo je realizaciju svog prvog samostalnog projekta, tačnije snimanja novog singla Evo srcu mome radosti.


Pjesma izlazi kao najava novog albuma koji bi se u javnosti trebao pojaviti na proljeće 2012. godine. Snimanje pjesme je obavljeno na Radiju Beograd – studio 6 u saradnji sa producentima Zoranom Marićem i Dušanom Baukom. Divanhana se vraća na scenu u izmijenjenom sastavu, a pored prijašnjih članova, novi su: Rifet Čamdžić – bubnjevi, Danijel Čondrić – gitara te novi ženski frontmen, koja bend sa velikim entuzijazmom predstavlja javnosti, Leila Ćatić.


Ova mlada sarajevska umjetnica izuzetnih vokalnih sposobnosti je trenutno učenica jedne sarajevske gimnazije te joj rad sa Divanhanom ujedno predstavlja i prvo profesionalno muzičko iskustvo, što je za bend još veći izazov.

Važno je napomenuti da na pjesmi pored članova benda, svoj pečat daje i gost muzičar Sanel Redžić. Naime, mladi gitarista iz Tuzle je već od ranije javnosti poznat po izuzetnom umjetničkom radu i nagradama koje osvaja širom Evrope i svijeta.


Bend svojoj publici poklanja besplatan download novog singla “Evo srcu mome radosti” 15. decembra u 12:00 sati na svojoj oficijelnoj stranici www.divanhana.ba.

Video materijal, tačnije trailer i spot za istoimenu pjesmu realizuje produkcijska kuća Gotiva sa Murisom Beglerovićem na čelu.

Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...