U decembru
336

Divanhana na turneji u Švedskoj: Dolazimo sa novom članicom, novim albumom i energijom

Klix.ba
Nakon izuzetno uspješne turneje u Sloveniji te sjajnog koncerta u Sežani i dva rasprodana u Domžalama, bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana tokom decembra nastavlja svoje koncertne aktivnosti te najavljuje turneju u Švedskoj.

Nadolazeća turneja obuhvatit će koncerte u tri grada i to 6.12. u Geteborgu, 7.12. u Malmeu i 8.12. u Štokholmu. Koncerti će se realizovati u produkciji Švedskog Nacionalnog Teatra "Riksteatra" koji je za koncertni program Divanhane odabrao neke od najrespektabilnijih koncertnih zdanja u Švedskoj, od kojih svakako vrijedi izdvojiti štokholmski Sodra teatar koji važi za najstariju tetatarsku kuću u Švedskoj, osnovanu još daleke 1859. godine. Pomenuti teatar godišnje ugosti preko 650 kulturni događaja i ima rekordnu posjetu od približno 300 hiljada posjetitelja godišnje.

"Imali smo veliku časti i zadovoljstvo da na samim početcima naše karijere, aprila 2013. godine, realizujemo prvu turneju u Švedskoj koja je obuhvatila koncerte u čak šest gradova pomenute zemlje, i koja je rađena u produkciji Švedskog Nacionalnog Teatra. Bilo je to zaista nezaboravno koncertno iskustvo za naš kolektiv, i moram reći da smo jako uzbuđeni što imamo priliku da ponovimo saradnji sa sjajnim timom Riksteatra, kao i ponovo posjetimo publiku u Švedskoj koja nas tamo već jako dugo isčekuje. Dolazimo sa novom članicom, novim albumom, novim koncertnim prepertoarom i jednom sasvim novom energijom. Siguran sam da ćemo, zajedno sa našom publikom, iza sebe ostaviti dug eho sevdaha koji će godinama iza nas da blistavo odjekuje." izjavio je za Klix.ba pijanista benda Neven Tunjić.

Ulaznice za pomenute koncerte možete naći na linkovima za digitalnu prodaju na službenoj stranici benda Divanhana.