{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Divanhana na jesenjoj turneji u sedam zemalja Evrope

21.10.2014. u 11:00
176
Divanhana na jesenjoj turneji u sedam zemalja Evrope
176
Nakon što je početkom septembra svečanim koncertom u Teatru delle Musse u Ankoni obilježili svoj 100. koncert za dvije godine rada, bend Divanhana nastavlja sa koncertnim aktivnostima, kako u našoj zemlji, tako i van njenih granica.


Jesenju turneju započinju velikim koncertom u nacionalnom muzeju Evropskih i Mediteranskih Civilizacija MuCEM u Marseju (Francuska), zatim slijede koncerti u Beču, Lincu, Firenci, Zagrebu, Ljubljani, Lazarevcu, Banjoj Luci, Jajcu, te Beogradu u Studiju 6 gdje su snimili i svoj drugi studijski album "Bilješke iz Šestice". Koncert u Beogradu realizovat će program RTS-a i Radio Beograda u direktnom prenosu.

"Izuzetno se radujemo predstojećim koncertima, putovanjima i novim prijateljstvima koja su pred nama, te što ovu izuzetno radnu i uspješnu godinu zaokružujemo svim ovim divnim koncertima. Također, sa nestrpljenjem iščekujemo povratak u Studio 6 u Beogradu, mjesto u kojem smo tako često 'divanili' i ispunjavali se kreativnošću", izjavila je Leila Ćatić, vokalistica Divanhane.

Interesantno je izdvojiti da će koncerti u Narodnom pozorištu u Banjoj Luci 7. novembra, te Domu kulture u Jajcu 8. novembra svojevrsno predstavljati posljednje u nizu koncerata širom Bosne i Hercegovine za 2014. godinu gdje je Divanhana obišla 35 gradova. Također, koncert u Beču planiran za 15. novembra će biti realizovan u okviru projekta "Wiener Sevdah" te da će sva sredstva od prodatih ulaznica biti namijenjena u humanitarne svrhe.

Za više informacija o datumima i rasporedima koncerata posjetite službenu web-stranicu benda www.divanhana.ba ili Facebook stranicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: