Muzika
0

Dion otpjevala najgoru cover verziju svih vremena

Sarajevo-x.com
Pjevačica Celine Dion je odgovorna za najgoru cover verziju na svijetu, pokazala je anketa koju su sproveli muzički stručnjaci.

Cover kanadske zvijezde za pjesmu benda AC/DC “You Shook Me All Night Long” je dobio sumnjivu titulu o kojoj je odlučila anketa magazina Total Guitar. Urednik časopisa Stephen Lawson je nazvao cover Celine Dion “svetogrđem”.

Stručnjaci su proglasili i najbolje cover verzije, gdje prvo mjesto zauzima Hendrixova izvedba Bob Dylanove pjesme “All Along the Watshtower”, prenosi BBC.

“Ime producenta Marka Ronsona se udomaćilo na zadnjoj strani njegovih neobičnih albuma, sa cover verzijom pjesme Valerie koju je otpjevala Amy Winehouse, a original odgovara britanskom bendu Zutons`”, dodao je Lawson.

Verzija “Walk This Way” bendova Sugababes i Girls Aloud koja odgovara hitovima Amerosmitha i Run DMC-ja, se našla na drugom mjestu najgorih covera.

Verzija balade “More Than Words”, koja u originalu odgovara Extremeu, a koju je izveo Westlife 1999., se našla na trećem mjestu.

Na listi najboljih covera našla se pjesma “Twist and Shout” u interpretaciji Beatlesa, a koju su prvi izveli Top Notes. Nju u stopu prati cover pjesme “Live and Let Die” Guns N Rosesa. Nirvanina verzija pjesme Davida Bowieja “The Man Who Sold The World” je na petom mjestu. Na istoj poziciji našla se i Museova interpretacija “Feeling Good”, koja u originalu pripada Nini Simone.