Gostovanje prepuno iznenađenja
0

VIDEO / Dinu Merlina priča o samohranoj majci dirnula do suza

Sarajevo-x.com
Dino Merlin je gostovao u Glazbenom showu Dalibora Petka u kojem su ga dočekala brojna iznenađenja.

Našeg kantautora koji će u zagrebačkoj Areni održati koncert 22. decembra, do suza je dirnula priča o samohranoj majci s petero djece, kojoj su Dinine pjesme pomogle da prebrodi životne nedaće.

U emisiji je pročitano dirljivo pismo njene kćerke Marije, a Dino je, slušajući ga, susprezao suze. Priznao je da ga je priča dirnula jer je to i njegova životna priča.

"Kad sam imao sedam godina i moji su se roditelji rastali, a sestra i ja ostali smo sami s mamom. Potresla me je ova priča. Marija je opisala jedan dio mog života i volio bih je upoznati", kazao je Dino dok je ona ulazila u studio. Pali su zagrljaji, a suze niko nije skrivao.

"Veoma sam potresen, dajte da se malo saberem", rekao je Dino odlučivši telefonom iznenaditi požrtvovanu majku Katicu, kojoj će na koncertu u Areni posvetiti pjesmu Da je tuga snijeg.

Dino je zatim na konstatacije voditelja odgovarao sa "istina" ili "laž" pa je tako rekao da ne bi više išao na Eurosong i da nije zamjerio Hrvatima na sedam poena nakon nastupa u Dusseldorfu.

Dino je priznao da bi volio snimiti duet s Gibonnijem, da plače na romantične filmove te da mu je čitanje bijeg od realnosti. Također je priznao da su mu cipele fetiš i da pred svaki nastup ima tremu.

Dalibor Petko je Merlinu ispunio još jednu želju. U studio je pozvao pjevača Nenu Belana za kojeg je naš kantautor rekao da bi ga volio upoznati i da je izniman umjetnik.

''Zajedno smo počeli, ne poznajemo se, ali volio bih ga upoznati, jer je napisao Vino noći, jednu od najljepših pjesama. Ta me pjesma jednostavno podigne", pričao je Merlin kad je u studio ušetao Neno Belan, na što Dino nije krio oduševljenje.

Među gostima je bila i Ivana Banfić sa kojom je Dino snimio hit pjesmu Godinama.