{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dino Šaran: U slobodno vrijeme slušam Helem Nejse, Jalu i Bubu

Piše: Lejla Kajić/Klix.ba
18.10.2018. u 19:13
180
36
Dino Šaran: U slobodno vrijeme slušam Helem Nejse, Jalu i Bubu
180
 
Bend Letu Štuke je na sceni već tridesetak godina, a početkom novembra će publici predstaviti svoj četvrti album. Nedavno su rame uz rame s bendom Dubioza kolektiv obradili pjesmu "Pravda" Davida Dragičevića.
Nakon što su obradili pjesmu "Pravda" Davida Dragičevića, dobili su veliku podršku javnosti. Ova pjesma je postala himna pokreta "Pravda za Davida" te Šaran ističe da mu je čast što je učestvovao u tome.

"Meni je ovo grozno. Bezakonje i mafijanje na najvišem nivou. Ljudi iz Pravde su me pozvali jer sam od početka bio zainteresovan za cijeli taj slučaj, kao roditelj i kao čovjek. Ne zaboravimo slučaj 'Dženan Memić', ali i mnoge druge. Pravda!" započeo je Šaran.

Osim obrađivanja te pjesme, Štuke su spremile i novi album koji izlazi 10. novembra.

"Na novom albumu možete očekivati životne teme, kao i uvijek. Album je raznolik i sve kamere su upaljene. I unutrašnje i vanjske", kaže Šaran.

Ističe da mu komercijalna muzika ne predstavlja problem i prepreku te zna da mladi slušaju razne stvari i nema ništa protiv toga.

"Priče su samo priče. Zašto se zakucavati u žanr ili stil? Mi furamo svoje, ali se i mjenjamo. Samo promjena garantuje integritet", tvrdi Šaran.

Kaže da prati regionalnu i domaću muzičku scenu te da u autu često pušta novije face estrade.

"Helem Nejse, Jala i Buba, Mort, Bitipatibi.. razni ljudi. Sve mi se to sviđa", rekao je.

U planu je više saradnji, a naredni koncert Štuka u Sarajevu možemo očekivati već početkom 2019. Štuke su nedavno svirale na Craft Beer Festu u Poreču, leđa uz leđa s hrvatskom grupom Hladno Pivo.

"Super je bilo. Oni su drugi neki ljudi, a Istra je pitoma. Ekipa iz Piva je sjajna, a neke od njih znam već godinama", kaže Dino.

Otkrio je i kako je nastao naziv grupe te ko ga je smislio.

"Sastale se lole poslije škole pa je ime lupio prvi bubnjar i ostalo je do danas", zaključio je Šaran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: