Muzičar o koronavirusu
0

Dino Šaran: Moramo biti oprezni, jer bitku ne bije hrabrost, nego razum i strpljenje

E. Sk.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Dino Šaran, frontmen grupe Letu štuke, prije nekoliko dana pridružio se akciji "Ostani kod kuće".

Muzičar za kojeg važi da se ne libi otvoreno iznijeti svoj stav, u razgovoru za Klix.ba govorio je o pandemiji koronavirusa i stavio akcenat na ono najvažnije trenutno te nam otkrio kako provodi dane u izolaciji.

"Ne mogu prognozirati do kada će sve ovo trajati, ali nadam se da ćemo iz ovoga izvući pouku", kazao nam je na početku razgovora Šaran.

Ono što je važno jeste, dodaje on, da struka mora biti ispred politike.

"Ljudi, slušajte struku i pratite upute. Živimo u skladu s pravilima i moramo se pomiriti s tim. Onoliko koliko mi budemo disciplinovani, toliko ćemo lakše proći kroz sve ovo. Dezinfikujte se, ostanite kod kuće, proći će i ovo", naglasio je muzičar.

Mada, kako kaže, postoji dosta teorija zavjere, on je akcent stavio na suzbijanje širenja koronavirusa i odnos prema prirodi.

"Ono što je sigurno jeste da je koronavirus adekvatna kazna čovjeku. Moramo se mijenjati prema prirodi, to je sigurno, mi smo dio ekosistema i od nas zavisi kako ćemo se izboriti s pandemijom koronavirusa. Moramo biti oprezni, jer bitku ne bije hrabrost, nego razum i strpljenje", poručuje Šaran.

Na pitanje kako provodi vrijeme u izolaciji, muzičar kaže da se trudi biti koristan.

"Vrijeme u izolaciji ubijam tako što zajedno s ostalim članovima benda radim na novim spotovima. Uskoro ćemo jedan i objaviti, a imat ćemo i neke live svirke", kazao je Šaran.