Video od 360 stepeni
1.7k

Dino Merlin u vožnji biciklom kroz Sarajevo najavljuje turneju "Hotel Nacional"

Klix.ba
Uoči polaska u Dubai Dino Merlin je u zanimljivom videu od 360 stepeni najavio predstojeće koncerte u okviru aktuelne svjetske turneje "Hotel Nacional".

Kreativna ekipa koja stoji iza videa Dinu je snimila posebnom kamerom u vožnji biciklom sunčanim Sarajevom. Korištenjem najsavremenije video tehnologije i specijalnih kamera koje imaju mogućnost snimanja cijelog okruženja stvara se dojam tzv. "male planete".

Naime, vozeći se pored Miljacke i Akademije likovnih umjetnosti, Dino kao da na biciklu obilazi cijeli svijet i poručuje: "Dragi moji, naš mali put oko svijeta kreće iz Sarajeva. Prvo Dubai pa Australija, Novi Zeland i Istanbul. Nadam se da ste spremni. Vidimo se!"

S turnejom "Hotel Nacional" kojoj je do sada prisustvovalo blizu 700.000 ljudi, Dino Merlin ovog proljeća dolazi u neke od najznačajnijih svjetskih destinacija među koje spadaju Dubai (6. april), Australija i Novi Zeland (13. - 24. april) te Istanbul (3.maj), dok će ljeto biti u znaku velikih open-air koncerata u regiji među kojima su Tvrđava u Slavonskom Brodu 23. juna i koncert na Hipodromu u Kragujevcu 30. juna, a sve informacije o aktuelnoj turneji mogu se pronaći na www.dinomerlin.com.